Hieronder volgen de uitslagen van diverse activiteiten seizoen 2007/2008:

Zaterdag 2 Augustus: Iedereen die niet op vakantie was kon deelnemen aan de jaarlijkse auto puzzelrit. Maar liefst 15 teams hadden zich ingeschreven voor deze mooie en leuk uitgezette rit. De tocht ging langs de dorpen Everdingen, Hagestein en Zijderveld. Onderweg had de uitzetter gezorgd voor de nodige hoofdbrekens, zo moest je op zoek naar het verscholen konijn en moest je afslaan na de bietenkoptrekker? Harm Abma die bij de bemande controle stond maakte je erop attent dat er iets op je kin zat!! Nadat iedereen weer terug gekomen was in het Wijkgebouw werd de rit door de uitzetter Johan van Keulen besproken wat weer de nodige (uit)lachpartijen opleverde. Hierna volgde de prijs uitrijking deze was gesplist in leden en niet leden. Kijk bij autopuzzelrit voor de volledige uitslag en enkele foto`s.

Top 3 Leden:

1 Herman en Hannie van Dijk 5 Fout
2 Fam. C. Sneyers / Fam. J van Hattum 5 Fout
3 Fam. K. van Zanten 6 Fout

.Top 3 niet Leden:

1 Fam. B. van de Horst 1 Fout
2 Dick La Vergè 3 Fout
3 Danny van Rijn 9 Fout
Poedelprijs Ruud Groothuis 15 Fout

Zaterdag 26 Juli: 50 personen waren vanavond aanwezig op de jaarlijkse barbeque avond. De dag was zeer heet begonnen, met hevig noodweer in de namiddag, ondanks dat was de temperatuur s`avonds nog lekker. Alleen bleef het ook toen niet droog, wat inhield dat de barbeque steeds verhuisde van in de tent en uit de tent. Het vlees smaakte de aanwezigen er echter niet minder om. Ook de bijbehorende salades vielen goed in de smaak, met na afloop ijs en koffie toe was het een geslaagde avond. Buiten in de tent werd er tot in de kleine uurtjes gezellig nagepraat. Kijk voor foto`s op barbeque avond.

Maandag 23 Juni: De maandag het dichts bij de langste dag wordt traditie getrouw de viswedstrijd georganiseerd. Deze keer was de keus gevallen op de vliet langs de Lange Avontuurseweg ter hoogte van de Hoevenseweg. De opkomst was redelijk op deze mooie zomeravond, ruim 20 personen waaronder flink wat jeugd. De stek was prima en iedereen kreeg koffie of fris. Toch wilde de vissen niet erg mee werken, slechts 8 personen wisten een vis boven water te halen en slechts de winnaar Goos Koopman haalde meerdere vissen boven. Na afloop ging iedereen naar het Wijkgebouw, voor iedereen die wat had gevangen lag een leuke prijs klaar, die zo wie zo wel iets met vissen te maken had. Kijk bij viswedstrijd voor de gehele uitslag en foto`s.

Woensdag 30 April:Koninginnedag 2008, ook dit jaar is er met behulp van veel vrijwilligers weer een Trekker Trek wedstrijd georganiseerd. Na maanden van voorbereiding door o.a. de commissie Trekker Trek werd er op 29 April begonnen met de opbouw van het terrein naast de dingen die al jarenlang gebruikelijk zijn zoals dranghekken zetten, vlaggen ophangen, parkeer terreinen in richten fietsenstalling maken en tenten zetten, was er dit jaar ook nieuwtje nl.tribune`s opbouwen. Door het grote enthousiasme van de grote groep vrijwilliggers is dit een zeer leuke dag waar veel gelachen wordt. Zo ook op 30 April, om dan alles in goede banen te leiden en door de enorme drukte, wordt er hard gewerkt. Hier door hebben we in de wijde omgeving een goede naams bekendheid op gebouwd, waardoor de mensen graag naar ons toe komen.1 Mei is de dag dat alles weer opgeruimd moet worden ook hier staat iedereen zijn mannetje zodat deze klus ook weer snel geklaard is. Al met al kunnen we dit jaar weer terug kijken op een zeer geslaagde Koninginnedag. Hier onder de namen van alle medewerkers: Hein Beyer; Melvin van Bennekom; Jaap Beverloo; Frans van Gestel; Wim van de Gun; Petra den Hartog; Gijs van der Heiden; Anja van der Heiden; Teus van der Heiden; Koen van der Heiden; Anne van der Heiden; Teus van de Heiden; Dirk van de Heiden; Dik van Hoorn; Joke van Hoorn; Hennie Iesberts; Marco de Jong; Gijs Kool; Marinus Kool; Marjan de Lange; Martin de Leeuw; Ria Mastenbroek; Ton Mastenbroek; Chris van Mourik; Wim van Mourik; Gijs de Raad; Kees de Raad; Francis de Sain; Ronald van Santen; Peter van Steijn; Arco Sterk; Wim van Sterkenburg; Jan van Sterkenburg; Anica Timmermans; Jasper Verkuyl; Marleen Verkuyl; Richard Verkuyl; Roel Verkuyl; Mathilda van Vuren; Carla van Vuren; Henk van Vuren; Wilco de With; Johan van Zanten; Kees van Zanten; Rene Zondag; Henk Zuurmond; Teus Zuurmond; Cor bakker; Wilma Bakker; Eliza Bassa; Annie Beverloo; Monique Beverloo; Emmie Bouwman; Johanna van Bruggen; Lindy Burggraaf; Teunie van de Gun; Marry van de Heiden; Ivon Hulskes; Sijke Hulskes; Ineke Iesberts Anita de Jong; Rianne Kros; Annie de Lange; Ria de Raad; Hannie Romijn; Peter Romijn; Suzanne Romijn; Annie van Schaik; Geri Schouten; Lien van Sterkenburg; Teunie Verwolf; Joke van Vuren; Arnold Beverloo; Wim Beverloo; Wilfred Bijvoet; Pieter van Eck; Carlos van de Gun; Sander van de Gun; Arie van de Heiden; Cor van de Heiden; Wim kool; Arend Jan Lam; Wim van de Neut; Gijsbert van de Water; John Arendonk. Kijk bij trekkertrek voor foto`s, uitslagen en verslag. Hier onder ook enkele foto`s.

 

 

Zaterdag 26 April: Nu het winterseizoen op zijn einde loopt, was er vanavond ook de laatste bingo van dit seizoen. Met ongeveer 60 deelnemers was het een gezellige avond die lekker vlot verliep.Naast de gebruikelijke prijzen was er ook een ronde met alleen staatsloten voor de Koninginnedag staatsloterij, dit zou dus voor de winnaars nog veel op kunnen leveren. Aan het eind van de avond werden de organisatoren en vrijwilligers van de bingo bedankt voor hun inzet en kregen daarom van de aanwezigen een applaus. Eerst volgende bingo in het nieuwe seizoen is op Zaterdag 27 September.

Donderdag 10 April: Op de laatste avond van het klaverjassen waren er 41 deelnemers en later op de avond zou blijken dat dit er even veel waren als er in de competitie geëindigd waren. Er werd vanavond alleen gespeeld om de dag prijzen die bestonden uit kip, er werd deze avond flink getrakteerd op gefrituurde kippevleugeltjes, en daarom bestond de poedel prijs uit ongebakken kippevleugeltjes. De flessen wijn voor de pitprijzen waren deze keer voor: Quiten van Sterkenburg & Rie Kroeze, Anton van Bruggen & Carlo van Sterkenburg, Wim Streef & Nicolet van de Oever. De dag prijzen gingen naar:

1 Jaap Beverloo 6047
2 Gijs Koedam 5520
3 Lien Sterkenburg 5463
Poedelprijs Corne Sneyers 3434

Hierna werd door Roel de eind uitslag van de Competitie bekend gemaakt deze is dit jaar gewonnen door Wout Hak met over 10 avonden gemiddeld 5040 punten.voor de nummers 1 tot 10 was er een enveloppe met inhoud. De dames van de bediening Teunie, Johanna, Ria, en Mathilda kregen als dank voor hun inzet een bloemetje. Natuurlijk was er ook wat voor de organisatie van het klaverjassen, Marleen kreeg een bloemetje en Roel en Peter kregen ieder een bier pakket als dank voor hun inzet. Kijk bij klaverjassen voor de volledige uitslag en de datums voor volgend jaar Ook dit jaar zijn er extra kaart avonden die door Wim Streef georganiseerd worden en wel op 24 April, 8 Mei, 22 Mei en 5 Juni. Hier is de speelwijze verplicht vragen. Uiteraard is iedereen welkom.

Zaterdag 29 Maart: Ongeveer 65 Personen waren aanwezig op de Bingo avond. Het was dus iets rustiger dan dat we gewend waren de laatste tijd. Ook de prijzen vielen onregelmatig H. I.en I.I. (echtpaar) waren gelukkig met twee auto`s om al het moois wat gewonnen was mee naar huis te kunnen vervoeren. Anderen meenden dat het aan de draaiers lag zo moest J.B.zeker weten dat er de volgende keer een andere draaier was dan heeft hij meer kans op een prijs, denkt hij. Ook aan de misloters is gedacht zij kregen een heerlijke chocolade reep.

Donderdag 20 Maart: Wederom werd er gekaart, met 42 deelnemers vanavond, dus twee vrijloters.Het was vanavond dus echt de laatste keer voor de competitie dit seizoen. De flessen wijn gingen vanavond naar: Annie Brasse & Wim van de Gun, Lenie Koedam & Annie van Schaik, Henk van Vuren & Lenie Koedam. De schalen kip voor de dagprijzen zijn voor:

1 Wim van Leeuwen 5233
2 Corrie van Sterkenburg 5210
3 Hein Beijer 5151
Poedelprijs Ria de Raad 3571

Donderdag 13 Maart:Omdat de Pasen dit jaar vroeg is was het vanavond al Paaskaarten. Precies 40 kaarters waren aanwezig, die zo wie zo allemaal een doosje eieren mee naar huis mochten nemen. Er werd gekaart om vleesschalen en natuurlijk deed menigeen goed zijn best om nog iets hogerop in de competitie te gaan eindigen, want alleen de volgende kaartavond telt hier nog voor mee. De flessen wijn voor de pitprijzen waren voor: Annie van Schaik & Wim van Sterkenburg, Annie Brasse & Jan van Sterkenburg, Annie van Schaik & Johan van Zanten. De uitslag van vanavond is als volgt:

1 Jan van de Brenk 5347
2 Nicolet van de Oever 5211
3 Thomas Oskam 5191
Poedelprijs Bert Streef 3450

Woensdag 5 Maart: Vanavond de inschrijfavond voor de degenen die die op Koninginnedag aan de Trekker Trek mee willen doen. Het was al verwacht, de animo hiervoor was overweldigend en met een paar extra handen van Eliza en Teus liep alles lekker vlot. Er moest dan ook flink geloot worden om het aantal deelnemers in de diverse standaard klasse`s beheersbaar te houden qua aantallen. Verder zijn voor dit evenement de voorbereidingen in volle gang, om er weer een geslaagde dag van te maken, kijk bij www.wijkverenigingtveld.nl/trekkertrek om alvast wat indrukken op te doen.

Donderdag 28 Februari:Weer een nieuw record wat betreft aantal kaarters, maar liefst 48 eigenlijk 47 maar omdat Martin, na een telefoontje bereid was te komen uit Beusichem en Jasper de eerste boom voor zijn rekening nam hoefde er niemand vrij te loten.Omdat de kaartclub van de Wijkvereniging is uitgenodigd om deel te nemen aan het klaverjastoernooi in Hei en Boeicop op 4 April konden van avond 8 kaarters zich opgeven bij Roel om hier als team aan deel te nemen. Je speelt hier voor je zelf en natuurlijk voor de vereniging. Hier zijn 10 kaartclubs en bedrijven voor benaderd, later meer hier over.De flessen witte wijn voor de eerste pitten waren vanavond voor: Carlo van Sterkenburg & Joop Oskam, Arie van Zanten & Janna hak, Annie vanSchaik & Hein Beijer. De vleesschalen voor de top 3 en de worst voor de poedelprijs werden als volgt verdeeld:

1 Anton van Bruggen 5378
2 Henk van Vuren 5340
3 Jan van de Anker 5222
Poedelprijs Kees de Raad 3776

Zaterdag 23 Februari: De Bingo avonden lopen als een trein ook vanavond moesten alle reserve tafels er weer bijgehaald worden zodat iedereen kon zitten in de zaal en op het podium. De gezellige sfeer en zinvolle prijzen die er te winnen zijn zullen hier zeker aan bijdragen, want onder de bijna 90 deelnemers komen ook steeds weer enkele nieuwe bingo spelers hun geluk beproeven.

Donderdag 21 Februari: Vanavond was al weer de laatste sjoelavond van dit seizoen. Ondanks dat er een aantal mensen voor het eerst kwamen sjoelen in het Wijkgebouw viel de opkomst met 21 deelnemers tegen, zodoende moest er soms op twee bakken te gelijk gejureerd worden. Echter zoals altijd mer het sjoelen was de sfeer er niet minder om. Aan het eind werden Wim en Wilma nog even in de bloemetjes gezet en kregen een applaus als dank voor de perfecte organisatie. Kijk bij sjoelen voor de uitslagen.

Vrijdag 15 en Zaterdag 16 Februari: Op deze avonden werden de jaarlijkse toneel avonden gehouden Door de toneelclub van de Wijkvereniging werd de klucht "De aanhouder Wint" opgevoerd. Dit viel goed in de smaak bij het grote publiek, het Wijkgebouw was namelijk beide avonden uitverkocht. Het vlotte en speelse toneelspel leverde veel komische situaties op, waar veel en hard om gelachen kon worden. Als bedankje kregen de spelers na afloop een bloemetje en natuurlijk een warm applaus. Hierna vond de verloting plaats en als afsluiter was er nog een gezellig stukje muziek.Kijk bij toneelvoorstelling voor een korte inhoud van het stuk en foto`s.

Donderdag 14 Februari: Ook op Valenteins dag gaat de kaart competitie gewoon door. Ook deze avond was met 45 kaarters goed bezocht, er werd vanavond gekaart om kipprijzen. De flessen wijn voor de eerste pitten waren voor: Theo van de Gun & Corrie van Sterkenburg, Ria de Raad & Wim Streef, Jeroen Stoof & Hennie Iesberts. De schalen gevuld met kip waren voor:

1 Wim Streef

5883

2 Lien van Sterkenburg 5446
3 Theo van de Gun 5365
Poedelprijs Thomas Oskam 3715

Donderdag 31 Januari: Het klaverjassen begon vanavond met een mededeling over het vrijloten.Voortaan kan je in een seizoen maximaal drie keer vrijloten, het is vanaf September al bijgehouden wie allemaal vrijgeloot zijn, op dit moment zijn er al drie personen die dit maxium gehaald hebben. Als zij nu een nummer trekken voor een vrijloot plaats mogen ze dit nummer terug doen in de pot en een nieuw nummer er uit halen. Het begon vanavond met 42 deelnemers, maar aangezien we in de schaaplammertijd zitten waren er aan de eind van de avond nog 40 kaarters over. Zij streden om de dag prijzen die bestonden uit vleesschalen en een heerlijke worst voor de poedel prijs. Voor de eerste pitten was er een fles witte wijn deze gingen naar: Lenie Koedam & Jan van de Brenk, Nicolet van de Oever & Jan van Sterkenburg, Jan van de Brenk & Wim van Leeuwen. De winnaars van vanavond zijn:

1 Lenie Koedam 5443
2 Roel Verkuyl 5309
3 Jan van Sterkenburg 5302
Poedelprijs Henk van Vuren 3810

Zaterdag 26 Januari:Ruim 80 mensen waren vanavond naar het Wijkgebouw gekomen om BINGO te kunnen roepen.Dat de prijzen erg gewild zijn blijkt wel uit het feit dat er wel eens te vroeg geroepen wordt, dit zorgt dan voor de nodige hillariteit. De prijzen die overwegend bestaan uit groente en fruit, zuivelpakketten, schalen kip, boodschappenpakketten en speelgoed blijken dus zeer gewild, overigens hangt er op dit soort avonden altijd een gemoedelijke sfeer.Voor velen is dit een gezellig avondje uit, waar hele familie's naar toe komen.

Donderdag 24 Januari:Sjoelen stond vandaag op de agenda, veel deelnemers klaagden dat het vanavond niet echt wilde lukken. Zo kwamen er namen in de A klasse die normaal een klasse lager sjoelen en omgekeerd. Dit kwam mede omdat het niveau ( nu 120 punten en normaal 125 punten) verlaagd was.Overigens maakten de 27 deelners er een gezellige avond van. Tijdens de pauze`s was het dringen op de twee variant bakken. Kijk op sjoelen voor de volledige uitslag.

Donderdag 17 Januari: Vanavond werd er net als anders op Donderdagavond om de 14 dagen gebruikelijk is,geklaverjast voor de competitie.Er werd gestart met 43 kaarters wat helaas betekend dat er 3 personen vrijloten. Ondanks de vele inspanningen van de kaart- commissie om er iemand bij te krijgen lukte dit niet.Mocht iemand dit lezen en denken in zulke gevallen wil ik best eens inspringen mail even je telefoonnummer naar info@wijkverenigingtveld.nl en wie weet wordt je gebeld .Natuurlijk werd er op een sportieve en gezellig manier gekaart om te proberen de rangorde van de huidige tussenstand te veranderen. De flessen rode wijn voor de eerste pitten gingen naar Nicolet van de Oever & Geeres Sleeuwenhoek, Marleen Verkuyl & Geeres Sleeuwenhoek, Jan van Sterkenburg & Teus van de Berg. De andere prijzen bestonden uit schalen kip en de poedelprijs een hele kip gingen naar:

1 Geeres Sleeuwenhoek 5665
2 Jaap Beverloo 5269
3 Wout Hak 5180
Poedelprijs Wim Streef 3550

Woensdag 9 Januari: Kijk bij klaverjassen voor de nieuwe tussenstand.

Donderdag 3 Januari: Het nieuwe jaar begon met een avondje klaverjassen. Nadat velen, van de 42 kaarters elkaar het beste hadden toegewenst, werd er gestart met het kaarten. Om het nieuwe jaar te vieren was het eerste rondje van de kaartclub.De flessen wijn voor de eerste pitten waren vanavond voor Herman de lange & Annie Brasse, Jaap Beverloo & Jeroen Stoof, Roel Verkuyl & Goof Kool. De andere prijzen bestonden uit vleesschalen van de keurslager, deze werden gewonnen door:

1 Goof Kool 5669
2 Roel Verkuyl 5320
3 Arie den Braber 5314
poedelprijs Janna Hak 3726

Zaterdag 22 December: De laatste activiteit dit jaar was de bingo. Ook die stond in het teken van de kerst. De ongeveer 65 aanwezigen zagen naast de gebruikelijke prijzen ook leuke kaarsen, kalkoen dijen en de laatste bingo was een hele kalkoen. Verder waren er nog een paar oudejaars loten ( met kans op 20 Miljoen) met een fles champagne te winnen. Voor de misloters was er een kaars, maar omdat er in een ronde maar liefst 9 bingo`s vielen sleet de voorraad kaarsen wel erg hard zodat deze aangevuld werd met wat repen chocolade, zo ging iedereen die bingo had toch met een prijs naar huis.Omdat er veel vragen zijn over het roken werd dit punt nog nader toegelicht.Op 1 Juli 2008 wordt een nieuwe wet van kracht die verbied dat er gerookt wordt in horeca gelegen heden, sportkantines en dorpshuizen ect. Het Wijkgebouw gaat hier dus ook onder vallen. Er wordt momenteel naar een oplossing gezocht om buiten iets te creëren, zodat men vooraf of tijdens de pauze hier kan roken. Het de bedoeling iets te maken dat men ook beschut staat tegen wind en regen.

Donderdag 20 December: Kerstkaarten stond vanavond op het programma. Waarschijnlijk door de vele kerstvieringen op diverse scholen en kerstborrels van diverse werkgevers viel de opkomst iets tegen. De 35 kaarters die wel gekomen waren hadden uiteraard weer een gezellige avond. Zo was er bij de koffie kerstbrood en tijdens het kaarten werd er getrakteerd op gefrituurde drumsticks. Zo waar beleefden we na ruim 25 jaar kaarten ook nog een primeur Roel Verkuyl had (naar eigen zeggen) voor het eerst de poedel prijs een kip. Ook was er een kip voor Goof Kool als aanmoedigingsprijs, zo hoeft hij niet te gaan zitten mikken op de poedel prijs. Hij kan zich nu helemaal concentreren op het maximaal haalbare, wat ook wel eens leuk kan zijn voor zijn maat. De eerste drie prijzen bestonden uit kip ook was er nog een vierde en vijfde prijs beschikbaar gesteld in de vorm van een bloem/kerststuk. Natuurlijk waren er voor de eerste pitten weer de flessen wijn deze gingen naar Arie de Braber & Lenie Koedam, Wim Streef & Wout Hak, Wim van de Gun & Klaas den Oudsten. Bovendien kreeg iedere aanwezige kaarter een kerststol mee. De eerste vijf van vanavond zijn:

1 Anton van Bruggen 5829
2 Wout Hak 5404
3 Jan van Sterkenburg 5305
4 Wim v/d Gun 5155
5 Pieter Sanders 5022
poedelprijs Roel Verkuyl 3759

Donderdag 6 December: Aanvankelijk waren er 39 deelnemers om te kaarten, maar een telefoontje naar Pieter Sanders was genoeg om hem rechtstreeks uit zijn werk naar het wijkgebouw te laten komen. Dus kwam het aantal op 40 en kon iedereen meekaarten zonder dat er vrijloters waren, ondertussen werd er voor Pieter nog een tosti gemaakt. Ook was de tussenstand van de competitie te zien vanavond. Omdat het vandaag zo kort na Sinterklaas was werden de deelnemers verrast met 6 prijzen i.p.v. 3. Deze prijzen bestonden uit banketstaven tot speculaaspoppen. De flessen wijn voor de eerste pit per ronde waren ook voorzien van een extra zakje pepernoten, deze gingen vanavond naar Henk van Vuren & Nicolet v/d Oever, Annie Brasse & Jan v/d Brenk en Annie Brasse & Wim van Leeuwen. De eerste 6 winnaars van deze avond zijn:

1 Corrie van Sterkenburg 5687
2 Roel Verkuyl 5465
3 Gijs Koedam 5255
4 Jan v/d Brenk 5247
5 Nicolet v/d Oever 5146
6 Klaas den Oudsten 5120
poedelprijs Nico Verkuyl 3233
Kijk op klaverjassen voor de tussenstand en enkele foto's.

Donderdag 29 November: Vanavond werd er gesjoeld. Met 23 deelnemers viel de opkomst iets tegen. Terwijl sjoelen op dit moment juist heel populair is, aldus een recent stukje in de Telegraaf. Dit alles omdat er een grote Supermarkt keten een aktie houd d.m.v. sjoelstenen te sparen. En of dit alles nog niet genoeg is zijn Erik van Sterkenburg en Sander van de Gun bezig een website te maken met als doel sjoelen te promoten. Groot voordeel voor de wel aanwezige deelnemers was dat ruim de helft met een prijs naar huis ging. De winnaars van de verschillende klasse ( A t/m D ) gingen naar huis met een rund vleesschotel, de tweede prijs was een varkensvleesschotel, en de derde prijs was goed voor een spelletje en een banketstaaf. Bovendien was er op de variantbakken nog een extra prijs te winnen deze bestonden uit een gourmet schotel , vlaai en een fles wijn. De poedelprijs was een chocolade sinterklaas. Kijk bij sjoelen voor de uitslag en foto's van deze avond.

Zaterdag 24 November: Een afgeladen wijkgebouw voor een avondje bingo die vanavond in het teken van de Sinterklaas stond. Natuurlijk had de goede Sint ook aan de wijkvereniging gedacht. Zo kreeg iedereen bij de koffie een stukje banketstaaf en de derde prijs (een blokje vol) bestond uit een hele banketstaaf. Kees en Ria die altijd de prijzen verzorgen voor de bingo stelden deze hulp zeer op prijs.Om de Sint hiervoor te bedanken schreef Ria het volgende gedicht: Ik wil even vermelden dat Sint aan ons blijft denken, hij heeft gebracht banketstaven een hele vracht, een stukje bij de koffie daarop zegt niemand nee, er bij een blokje vol krijg je een hele staaf mee, Sinterklaas hiervoor bedankt een een fijn verblijf in Nederland. De andere prijzen bestonden uit speculaas poppen, fruit/groente en zuivelpakketten. Ook waren er een paar handgemaakte kaarsen te verdienen. Ook zijn er vanavond foto's gemaakt. Kijk op bingo om ze te bekijken.

Donderdag 22 November: Zoals gebruikelijk op de Donderdagavond om de 14 dagen klaverjassen voor de competitie. Met 45 kaarters was het gezellig druk. Bij zo'n opkomst heeft de bedienig de handen meer dan vol vandaar dat Teunie extra assistentie had ingeroepen, met de hulp van Mathilda verliep alles lekker vlot. De kaarters die speelde voor een schaal kip maakte er en spannende avond van, tusssen de nummers 1 en 3 zat maar 26 punten verschil. De flessen witte wijn voor de eerste pitten gingen naar Peter Romijn & Janna Hak, Gijs de Raad & Goderd Wammes en Wim v Sterkenburg & Lien v Sterkenburg. De uitslag van deze avond is als volgt:

1 Lenie Koedam 5166
2 Arno Kroezen 5152
3 Theo v/d Gun 5140
poedelprijs Goof Kool 3417

Donderdag 8 November: Nu de echte winteravonden zijn begonnen en iedereen klaar is met de oogst, is er s`avonds alle tijd om te komen kaarten. Zo waren er vanavond maar liefst 48 kaarters aanwezig (waaronder weer een aantal nieuwelingen). Tijdens het kaarten is onder het genot van een hapje en een drankje alle tijd om de laatste nieuwtjes uit te wisselen.Zo onstaat er een gezellige sfeer die zo wie zo goed is voor de sociale contacten. De pit-prijzen een fles witte wijn werden gewonnen door de volgende koppels Teus van de Berg & Wim Streef, Johanna van Bruggen & Jeroen Stoof en Wout Hak & Jan van Sterkenburg zij speelde de eerste pit in elke nieuwe ronde. De dagprijzen bestonden uit vleesschotels en werden gewonnen door:

1 Jan van Sterkenburg 5558
2 Teus van de Berg 5323
3 Peter Romijn 5250
poedelprijs Quiten van Sterkenburg 3385

Dinsdag 30 Oktober:Vanavond de eerste avond van het bloemschikken ( dat in totaal 5 keer gehouden zal worden deze winter) De 26 aanwezige dames hadden hier duidelijk naar uitgekeken. Het was gelijk ouwerwets gezellig en al pratende en soms op elkaars aanwijzingen werden hele leuke creaties gemaakt. Kijk bij creative avonden voor een foto van het gemaakte bloemstuk.

Zaterdag 27 Oktober: Een mooie volle zaal (bijna 80 personen) voor een avondje bingo. Ook hier zien we steeds meer nieuwe gezichten, of dit te maken heeft met de leuke prijzen die te winnen zijn, of omdat er nog gerookt mag worden in het wijkgebouw (dit gaat medio 2008 veranderen) zal volgend jaar blijken. De prijswinnaars waren in hun sas met de gewonnen prijzen, bestaande uit een schaal kip, groent/fruit of zuivel pakketten of een andere leuke prijs. De misloters kregen een doosje drop. Ook werd Meneer van Dalum nog even toegezongen door iedereen omdat hij jarig was.

Donderdag 25 Oktober: Klaverjassen stond vanavond op het programma. De gezellige en doorgaans sportieve sfeer die er hangt tijdens een kaartavond doet blijkbaar steeds meer mensen besluiten om ook eens een avondje te komen klaverjassen in het wijkgebouw. Zo konden er vanavond 3 nieuwe gezichten verwelkomd worden, waardoor het totale aantal deelnemers op 40 kwam. Er werd vanavond gekaart om kip. De eerste pitten gingen naar Johan Frasa en Rie Kroezen sr., Kees & Ria de Raad, Wim & Theo v/d Gun. Deze kregen hier uiteraard een fles wijn voor. De uitslag van deze avond is als volgt:

1 Corne Sneijers 5397
2 Thomas Oskam 5369
3 Wout Hak 5354
poedelprijs Wim Streef 3575

 

Woensdag 24 Oktober: Om 9.30 uur vertrokken we met 24 kinderen 8 ouders en evenzoveel auto’s naar Sportiom in Den Bosch.
In het Sportiom kun je van alles doen, wij hadden gekozen om naar het subtropisch zwemparadijs Paradise Bay te gaan om te zwemmen.Er was van alles te beleven, er waren 2 supersnelle glijbanen.
Je kon een afdaling maken van de sensationele Coco Wave dit is een wildwater rivier waar je je in een grote zwemband mee naar beneden kon laten voeren.
Er kon een zwemtocht gemaakt worden door de grotten langs stoom uit vulkanische rotsen en onder een waterval door. Je kon dobberen in het golvenbad en er was een banenzwembad waar je ook nog van de duikplank kon gaan.Voor de allerkleinste onder ons was er de Turtle Bay waar ook van alles te beleven was.We konden meedoen met een JUMP-les in het water bij het strandje. Moe geworden van al het gespetter kon er nog gerelaxt worden in de badkuipen, bubbelbaden en stoomcabine. Tussendoor werd er gretig gebruik gemaakt van de limonade, koek en chocolaatjes die we meegenomen hadden.
Nadat er omgeroepen werd dat de kinderen van buurtvereniging ’t Veld konden eten hebben we met z’n allen frites gegeten met een kipcorn en een blikje sinas na afloop nog een ijsje en (geen tijd voor een groepsfoto) daarna weer snel zwemmen.Toen we naar huis gingen (om 15.30) kreeg iedereen nog een zakje chips. Kijk voor enkele foto's op jeugd.

Donderdag 18 Oktober: Vanavond de eerste sjoelavond van dit seizoen. Hier hadden de 31 dames en heren sjoelers duidelijk naar uitgekeken. Iedereen was vroeg aanwezig zodat er op tijd gestart kon worden. Doordat iedereen tussen de sjoel beurten even kon bij kletsen werd het een reuze gezellige avond. Natuurlijk werd er ook serieus gesjoeld in de diverse klasse en op de variant bakken. Op " De Bult " werd zelfs 3 maal 128 punten gegooid en moest er gekampt worden. Dit werd gedaan met 1 maal gooien. De eerste prijzen bestonden uit een fraaie vleesschaal, de tweede prijs was gereedschapen de derde prijs was goed voor fruit. Kijk bij sjoelen voor de volledige uitslag.

Donderdag 11 oktober: Deze kaartavond werd er gestart met 39 kaarters, dus 3 vrijloters. In zulke gevallen kan Marieke van Bruggen gebeld worden, zodat we toch aan de 40 personen komen en iedereen gezellig mee kan kaarten. Vanavond ging het om vleesprijzen. De eerste pit per ronde was goed voor een fles wijn en deze werden gewonnen door: Geeres Sleeuwenhoek & Hennie Iesberts, Johanna van Bruggen & Wout Hak, Teus v/d berg & Rie Kroezen. Zij gingen ieder met en fles witte wijn naar huis. De uitslag van deze avond voor de competitie is als volgt:

1 Theo v/d Gun 5790
2 Annie van Schaik 5422
3 Arie de Braber 5293
Poedelprijs Teus v/d Berg 3641

Zaterdag 29 September: Op de laatste zaterdag van September begint het bingo seizoen weer, met elke maand een bingo meestal op de laatste zaterdag van de maand. De avond werd door Henk geopend, hij vertelde dat door de stijgende prijzen van diverse producten die in de te verdienen prijzen zijn verwerkt de prijs van een bingo boekje met 1 euro is verhoogt. De ruim 70 aanwezigen hadden hier begrip voor, zeker nadat Henk vertelde dat de prijzen kwalitatief even goed zullen blijven als voorheen. Ook dit jaar zullen ze weer bestaan uit zuivelpaketten, kip en groente en fruit. Ook was er vanavond voor de vrijloters een extra prijs in de vorm van een flinke reep chocola.

Donderdag 27 September: Het leek er vanavond even op dat er 3 vrijloters zouden zijn, maar omdat Arno Kroeze belde of hij nog mee kon doen kwam het aantal kaarters mooi op 36 personen uit. Vanavond bleek dat er toch een kleine aaanpassing is gedaan, nu is het voortaan zo dat bij elke nieuwe ronde de eerste pit ( mits duidelijk gemeld bij Roel ) een extra prijs opleverd, meestal een fles wijn. Dat is gedaan om mensen die de eerste ronde vrijloten nu de volgende ronde ook een kans te geven op een extra prijs. De eerste pitten van deze avond waren voor Anton van Bruggen & Annie van Schaik, Jan van Sterkenburg & Ria de Raad, Wout Hak & Peter Romijn. Vanavond bestonden de prijzen uit schotels met kip. De uitlag is als volgt:

1 Wout Hak 5613
2 Peter Romijn 5535
3 Lien van Sterkenburg 5359
poedelprijs Janna Hak 3693

 

Donderdag 13 September:Vanavond is de klaverjascompetitie 2007/2008 van start gegaan. In een kort openingswoord zei Peter (die samen met Roel en Marleen weer de kaartavonden verzorgen) blij te zijn dat de 34 aanwezige kaarters de weg naar het wijkgebouw weer hadden gevonden. Verder deelde hij mede dat de regels zijn gebeleven zoals ze waren (2 maal troef draaien en dan verplicht). Voor de eerste pit is er een extra prijs. Ook ging vanavond een kaart rond voor Rien de Jong die nog al kwakkelt met zijn gezondheid. De prijzen deze avond bestonden uit vleesschalen. De eerste pit was voor Johanna van Bruggen en Teus van de Berg zij verdiende hiermee een doosje chocola .Kijk voor alle datums van de klaverjas avonden op klaverjassen. De uitslag deze avond is als volgt:

1 Goof Kool 5289
2 Klaas den Oudsten 5219
3 Hennie Iesberts 5104
poedelprijs Cor van Leeuwen 3937

 

 

Home Historie Bestuur Route Activiteiten